IN NEED OF A PAIR OF SNEAKERS – Nike Air Max 90

Tijdens het uitzoeken van mijn kast kom ik er achter dat er toch iets is waar ik telkens behoefte aan heb, namelijk: een paar platte schoenen. En met platte schoenen heb ik het niet over loafers of laarsjes, nee ik bedoel gympen of sneakers. Ik heb mijn vorige sneakers allemaal versleten omdat ik er zo dol op was, maar de laatste tijd heb ik dus geen paar om te dragen, naast mijn geliefde Nike Free Runs die ik standaard naar mijn kickboks training draag. Het is dus echt tijd geworden om op jacht te gaan naar een nieuw paar sneakers. En dan weet ik al snel dat ik Nike zal overwegen. Ik heb altijd Nikes gehad, voor zowel mijn work-outs als daily shoes. Ik weet dus dat ik op zoek zal gaan naar de it-shoes van Nike.

Tijdens mijn zoektocht naar de ideale Nike voor een modemeisje zoals ik, stuit ik op een klassiek paar van Nike, namelijk de Nike Air Max 90. Je vindt ze hier bij Sportshowroom. Wat ik zo fijn vind aan de sneakers is de legendarische Air Max hiel unit wat voor mij ideaal is met mijn lengte van 160 cm. Je benen worden ook nog eens iets gelift wat zorgt voor mooie kuiten 😉 De schoenen zijn vaak gemaakt van leer in combinatie met textiel met een synthetische zool en komen in allerlei verschillende uitvoeringen.

Ik heb voorheen Nike Air Max gehad met luipaard print, iets wat echt op mijn lijf geschreven is. Ik ben nou eenmaal een dierenprint fan. Online vind ik de gaafste uitvoeringen van het bekende design. Van luipaardprint tot Louis Vuitton monogram. Ik ben fan! All white is ook een favoriet bij mij. Juist omdat je het overal mee kunt stylen, van comfortabel met jeans en cardigan tot vrouwelijk met een pencil skirt en blouse. Mijn oog valt ook op een uitvoering in samenwerking met Off White, een sneaker die veel gehypet is. Een silhouet voorzien van een leren patchwork-stijl en bovenwerk van suède, omgekeerde gestikte panelen en gewaagde co-branding op verschillende delen van de schoen. Alleen natuurlijk erg lastig verkrijgbaar en met een hoog prijskaartje..

Momenteel ben ik nog steeds niet uit mijn keuzestress gekomen en blijf ik alleen maar meer gave varianten tegengekomen. Wist je trouwens dat het logo van Nike werd ontworpen door een student, Carolyn Davidson, voor $35. Later zou ze aandelen van Nike ontvangen die nu meer dan €700.000 waard zijn! Wat als ik die grafisch studente zou zijn (toevallig ben ik dat wel), dan zou ik nu makkelijk die Louis Vuitton x Nike Air Max collectie kunnen kopen. Ik blijf voorlopig nog maar even dromen van die schoenen en mijn zoektocht naar de perfecte Nike Air Max voor mij blijft doorgaan.. Welke Nikes zijn jouw favoriet?

Tekst: Hester Snijders
Beeld: Hester Snijders (met bewerkt beeld)

Leaver a comment